Epoksi Çatlar mı?

Epoksi Çatlar mı? Çatlamaması İçin Ne Yapılmalı?

Su geçirmez özelliği, dayanıklılığı ve estetik duruşu bakımından popüler zemin kaplaması sistemleri arasında yer alan epoksi zemin kaplama işlemleri pek çok alanda kullanılmaktadır. Epoksi zemin kaplamasının tercih edildiği alanlar arasında ise;

  • Hastaneler
  • Otoparklar
  • Medikal sektörü
  • Spor tesisleri
  • Depolar
  • Fabrikalar
  • Kaplıcalar
  • Havuzlar
  • Ofisler ve evler yer almaktadır.

Zeminlerinde epoksi şıklığını ve rahatlığını yaşamak isteyenler tarafından araştırılan bir konu olan epoksi çatlar mı sorusuna bu zemin yapısının dayanıklılığının pek çok farklı faktöre bağlı olarak değişkenlik gösterdiği cevabı verilmektedir. Yanlış uygulama teknikleri ve bakımda ortaya çıkan sorunlar kim zaman epoksinin çatlamasına neden olduğu bilinmektedir.

Epoksi Zeminlerin Çatlamaması İçin Alınacak Önlemler

Epoksi uygulaması ile zemin kaplaması yapılmadan önce uygulama yapılacak zeminin doğru bir biçimde işleme hazırlanması gerekmektedir. Zeminde bulunan çatlakların, çukurların ve düzensizliklerin mutlaka onarılması gerekmektedir. Bu ön çalışmanın profesyonel olarak yapılmaması durumunda epoksi uygulaması sonrasında çatlamaların oluşması beklenebilir.

Epoksi zemin kaplama uygulamalarında mutlaka kaliteli malzemeler kullanılmalıdır. Düşük maliyet için düşük kalite malzemelerin kullanımı epoksi zemin kaplamasının uygulama sonrası ve kullanım ile çatlama oluşturması beklenebilir.

Doğru teknikler ile uygulanmayan epoksi zemin kaplamalarında çatlakların ortaya çıkması söz konusu olabilmektedir. Bu nedenle epoksi zemin kaplaması yapacak ekibin alanında profesyonel ve tecrübeli olması gerekmektedir.

Uygun kalınlıkta yapılan epoksi zemin kaplamalarında çatlamaların ortaya çıkma ihtimali çok daha düşüktür. Optimum dayanıklılık için epoksi kaplamasının standartlar ile belirlenmiş kalınlıkta olması gerekmektedir.

Epoksi uygulaması sonrası çatlamaların önlenmesinde ve uzun süreli bir kullanımın sağlanmasında etkili olan düzenli bakım ve temizlik de epoksi zemin kaplamalarının ömrünü uzatacak faktörler arasında yer almaktadır.

Epoksi çatlar mı sorusuna pratikte verilebilecek cevap epoksinin doğru teknikler, profesyonel yaklaşımlar, kaliteli malzemeler ve doğru kullanım kurallarına uyulmadığı takdirde çatlayabileceği noktasındadır. Özellikle büyük alanlar için uygulama düşünüyorsanız epoksi zemin kaplamasından yüksek verim almak için mutlaka bu alanda profesyonel kişilerden hizmet almanız tavsiye edilmektedir.

Çatlayan Epoksi Zemin Kaplaması Tamir Edilebilir mi?

Epoksi zemin kaplaması ile ortamlara şık bir görünüm ve dayanıklı bir zemin sağlayabilirsiniz. Bunun yanı sıra gerçekleştirilmiş olan epoksi zemin kaplamasının çatlaması ile karşı karşıya kalırsanız bu durumu zemin kaplamasını yaptırdığınız firma ile paylaşarak çatlayan kısımların onarılmasını talep edebilirsiniz.

Epoksi yaptırdıktan kısa bir süre sonra çatlayarak sorun oluşturmuşsa ve bu çatlamada herhangi bir kullanıcı hatası söz konusu değilse epoksi zemin kaplamasını yapan firmanın ücretsiz olarak onarım işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir. Epoksi çatlar mı ve çatlarsa ne yapmak gerekli? Bu soruların epoksi zemin kaplaması yaptırmadan önce anlaşma gerçekleştirdiğiniz firma ile önceden konuşmak olası çatlama risklerinde izlenmesi gereken yol haritasını sizlere sunacaktır.

Farklı renk ve desen seçenekleri ile ortamların estetik görünümünde etkili olan ve sağlamlığı ile dikkat çeken epoksi zemin kaplamalarında kullanılan reçine ve kimyasal maddelerin doğru oranlarda karıştırılması, ısı dengesinin sağlanması ve ortamın nemden arındırılması epoksi zemin kaplamasının çatlamasını önleyen faktörlerdir. Bu nedenle epoksi zemin kaplaması için mutlaka alanında profesyonel ve tecrübe sahibi firmalar ile çalışma göstermek gerekmektedir.

Düşük maliyetli ve kalite yönünden düşük standartlara sahip malzemeler ile yapılan epoksi zemin kaplamalarında zaman içerisinde sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Uzun ömürlü ve konforlu bir kullanım için uygulama öncesi mutlaka detaylı bir fiyat araştırması yapılmalı ve tercih edilecek olan üstlenicinin bu alanda daha önce gerçekleştirmiş olduğu işler referans alınmalıdır.

 

 

 

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.